Navodila za pripravo tekme
KLASIČNA PRIPRAVA:
1/2 čajne žličke oziroma 1 bambusovo žličko matche (manj kot 1g) damo v skodelico in predlijemo s 30ml vode s temperaturo cca. 70 °C. Z bambusovo metlico skozi celoten postopek mešamo in ustvarjamo gladko peno. Dodamo cca. 70ml vode in po potrebi še dodatno z mešanico.
Da bi zaznali dodaten užitek polnosti arome čaja, ga pred požirkom zadržimo in zavrtimo po ustih.
DODATNE MOŽNOSTI PRIPRAVE:
Matcho lahko pripravimo tudi, v kolikor nam klasična japonska priprava čaja ni najbolj blizu, na bolj sodobne načine: 1/2 čajne žličke matche lahko med postopnim pečenjem dodamo v penilec za mleko in/ali jo s svojim najljubšim mlekom pripravimo v mešalniku ali stresalnik-ju.
Pri tem načinu priprave sami največkrat uporabljamo kokosovo ali riževo mleko, za piko na i pa ji lahko dodamo še smetano klasičnega ali rastlinskega izvora.