KLASIČNA PRIPRAVA:

1.) V skodelico damo 1/2 čajne žličke oziroma 1 bambusovo žličko AIKO matche (zaradi njene kvalitete, je za pripravo zadostuje že manj kot 1g) in jo prelijemo s 30ml vode s temperaturo (manj kot) 70°C.

2.) Z bambusovo metlico (z)mešamo matcho z nežnimi gibi v obliki črke M, dokler se na njeni površini ne pojavi pena.

3.) Matchi dodamo še 70ml vroče vode, jo premešamo ter ji, v kolikor nam paše, dodamo nekaj sladkorja in/ali medu (v vednost - matcha se tradicionalno uživa brez dodatkov.)

4.) Da bi v kar največji meri občutili njen okus ter aromo, matcho spijemo takoj. Ceremonialna matcha je namenjena meditativnem uživanju, zato si je med pitjem le-te vredno vzeti nekaj trenutkov zase ter za občudovanje njenega barvnega odtenka ter vonja.


DODATNE MOŽNOSTI PRIPRAVE:

Matcho lahko pripravimo tudi, v kolikor nam klasična japonska priprava čaja ni najbolj blizu, na bolj sodobne načine: 1/2 čajne žličke matche lahko med postopkom penjenja dodamo v penilec za mleko in/ali jo s svojim najljubšim mlekom zmešamo v blender-ju ali shaker-ju.

Pri tem načinu priprave sama največkrat uporabljava kokosovo ali riževo mleko, za piko na i pa ji lahko dodate še smetano klasičnega ali rastlinskega izvora.

Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da morajo biti komentarji odobreni pred objavo.

To spletno mesto ščiti hCaptcha, pri čemer veljajo hCaptcha pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.