This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

NE POZABITE → OB NAKUPU 2 ALI VEČ IZDELKOV, VAM PAKET DOSTAVIMO POPOLNOMA BREZPLAČNO 🤍

NAVODILA ZA PRIPRAVO MATCHE


KLASIČNA PRIPRAVA:

1.) V skodelico damo 1/2 čajne žličke oziroma 1 bambusovo žličko matche (zaradi kvalitete aikō. matche, je za pripravo zadostuje že manj kot 1g) in jo prelijemo s 30ml vode s temperaturo (manj kot) 70°C.

2.) Z bambusovo metlico (z)mešamo matcho z nežnimi gibi v obliki črke M, dokler se na njeni površini ne pojavi pena.

3.) Matchi dodamo še 70ml vroče vode, jo premešamo ter ji, v kolikor nam paše, dodamo nekaj sladkorja in/ali medu (v vednost - matcha se tradicionalno uživa brez dodatkov.)

4.) Da bi v kar največji meri občutili njen okus ter aromo, matcho spijemo takoj. Ceremonialna matcha je namenjena meditativnem uživanju, zato si je med pitjem le-te vredno vzeti nekaj trenutkov zase ter za občudovanje njenega barvnega odtenka ter vonja.


DODATNE MOŽNOSTI PRIPRAVE:

Matcho lahko pripravimo tudi, v kolikor nam klasična japonska priprava čaja ni najbolj blizu, na bolj sodobne načine: 1/2 čajne žličke matche lahko med postopkom penjenja dodamo v penilec za mleko in/ali jo s svojim najljubšim mlekom zmešamo v blender-ju ali shaker-ju.

Pri tem načinu priprave sami največkrat uporabljamo kokosovo ali riževo mleko, za piko na i pa ji lahko dodate še smetano klasičnega ali rastlinskega izvora.

IZ SRCA HVALA ZA VAŠO LJUBEZEN IN PODPORO NAM POMENI(TE) ZARES OGROMNO.

Nakupovalna košarica

Iskrene čestitke, vaše naročilo bomo dostavili brezplačno. Od brezplačne poštnine ste oddaljeni še €50,00 EUR
Izdelek na žalost več ni na voljo

Vaša nakupovalna košarica je zaenkrat še prazna