NAVODILA ZA PRIPRAVO MATCHE
KLASIČNA PRIPRAVA:
1/2 čajne žličke oziroma 1 bambusovo žličko matche (manj kot 1g) damo v skodelico in prelijemo s 30ml vode s temperaturo cca. 70 °C. Z bambusovo metlico skozi celoten postopek mešamo in ustvarjamo gladko peno. Dodamo cca. 70ml vode in po potrebi še dodatno zmešamo.
Da bi zaznali dodaten užitek polnosti arome čaja, ga pred požirkom zadržimo in zavrtimo po ustih.
DODATNE MOŽNOSTI PRIPRAVE:
Matcho lahko pripravimo tudi, v kolikor nam klasična japonska priprava čaja ni najbolj blizu, na bolj sodobne načine: 1/2 čajne žličke matche lahko med postopkom penjenja dodamo v penilec za mleko in/ali jo s svojim najljubšim mlekom zmešamo v blender-ju ali shaker-ju.
Pri tem načinu priprave sami največkrat uporabljamo kokosovo ali riževo mleko, za piko na i pa ji lahko dodate še smetano klasičnega ali rastlinskega izvora.